Vantaalla toimii kaksi nuorta yrittäjää, joiden ajatuksena on jakaa omaa osaamistaan muille. Kukkakauppa Vihervimman toimitusjohtaja kertoi tv-haastattelussa, että hän haluaa toimia muiden aloittavien yritysten mentorina jossain vaiheessa. Metropolialueen Broker-ohjelmaan sparraukseen osallistunut Riku Korhonen, RikuCo Oy, pelialan yrittäjä 18 v, puolestaan kiertää puhumassa kouluissa ja seminaareissa yrityksensä alkutaipaleesta ja menestyksestä.

On mielenkiintoista nähdä nuorten yrittäjien into yrittäjyyden buustaamiseen. Onko tämä tulevaisuuden tapa oppia? Vertaisoppiminen, coachaus, mentorointi? Toki myös antaessaan saa, eli oma esillä oleminen tuo näkyvyyttä myös yritykselle ja parantaa sen myyntiä.

Vertaisoppiminen (peer learning) on yhteisöllinen ja oppilaslähtöinen työtapa, jossa oppija toimii opettajana vertaisilleen ja jossa yhteisö toimii yhdessä jonkin ongelman ratkaisemiseksi. Vertaisoppiminen kehittää erityisesti ymmärrystä ja ongelmanratkaisutaitoja (Fawcett & Garton, 2005). Katso lisää aiheesta http://www.yvi.fi/.

Usein käytännön caset ovat ne parhaat oppimisen välineet.