Olen toiminut yrittäjänä nyt yli 1,5 vuotta. Yksin ja myös verkostomaisesti. Matkaan on mahtunut monenmoista, hienoja onnistumisia ja uuvuttavia epäuskon hetkiä. Kaikki on kuitenkin tuottanut valtavan määrän uutta osaamista, jota olenkin halunnut jakaa eteenpäin. Olen toiminut Broker-yrityssparraajana, mentorina ja henkilökohtaisena ohjaajana mm. uuden suunnan etsijöille. Usein maksutta, palkkiona vain näkymä ohjattavan oivalluksista ja edistymisestä.

Joskus olen kaivannut itse henkilöä, jonka kanssa voisi pallotella yrittämiseen liittyviä asioita, lähipiirin lisäksi. Lähtien käytännön jutuista: mistä löydän hyvän tili- ja mainostoimiston tai juristin? Minkä verran niiden palveluista kannattaa maksaa? Mikä on hyvä laskutusohjelma? Kuka osaisi neuvoa somen käytössä markkinoinnissa? Kysymyksiä aloittavan yrittäjän päässä riittää. Päivät venyvät, kun niihin etsii ratkaisuja. Tavoitteena on kuitenkin menestyminen asiassa, johon itse uskoo.

Palkkatyöstä yrittäjäksi = leijonanloikka

Entä mitä yleensä tarkoittaa yrittäjäksi lähteminen henkisesti? Olin itse ollut 30 vuotta palkkatöissä ennen loikkaani uuteen elämään. Miten mieli pysyy perässä tässä massiivisessa muutoksessa? Kenen kanssa voin pohtia mahdollisia rajoittavia uskomuksiani, pelkojani ja epäilyksiäni, jotka turhaan hidastavat matkantekoa? Kuka toimisi puolueettomana peilinä ajatuksilleni ja ideoilleni?

Auttaako vertaistuki?WP_20150430_003

Pohdimme näitä kysymyksiä eilen kollegani Terhin kanssa. Olemme molemmat yksinyrittäjiä (Terhillä Aikatra) ja tavanneet Kiireenkesytys-valmennusten yhteydessä. Kolautimme saman tien päämme yhteen ja päätimme toteuttaa yksinyrittäjille tarkoitetun ”vertaisvalmennuksen” Yrittäjän menestyksen portaat. Sen sisältönä on yhteistä pohdintaa ajankohtaisimmista aiheista, jotka muotoutuvat osallistujien tarpeiden mukaan. Yhdistämme voimamme ja tuotamme sisältöä keskustelun pohjaksi mm. työnohjauksen, NLP:n ja Business Model Canvasin avulla. Toukokuun sessioihin osallistuminen on maksutonta. Lisää tietoa täältä.

Uskon, että yrittäjää ymmärtää parhaiten toinen yrittäjä. Voimme auttaa toisiamme kukoistamaan ja menestymään. Missioni on auttaa ihmisiä onnistumaan.